Sevilla

Sevilla är huvudstad i regionen Andalusien och ligger längs med floden Guadalquivir i södra Spanien. Staden är Spaniens fjärde största stad med en befolkning på ca 700 000 inom stadsgränsen. Förutom traditionell industri och turism fokuserar regionen på områden där universitet och forskningscenter bidrar till utveckling inom områden som telekommunikation, aeronautics och bioteknologi, miljö och förnyelsebar energi.

Staden har en rik historia och under århundraden har arabisk, judisk och kristen kultur samexisterat och lämnat sina spår i staden. Gamla traditioner firas fortfarande, som flamencodans, aprilfester och påskparader, och inte minst spansk matkultur, som tapas, är en del av livet i Sevilla.

Det finns en mängd museum, teatrar, musik- och sportevenemang och festivaler året runt. Här kan man också lätt ta sig runt till fots eller via cykel, med buss, spårvagn och Metro. Stadens hyrcyklar finns tillgängliga på flera platser och cykelbanorna är många. Inom 2 timmars resa når du Granada, Malaga och även Portugal. Staden bjuder på ett varmt medelhavsklimat och mer än 300 soldagar per år.

Mer information:

https://www.visitasevilla.es/en/

Lonely Planet Worldwide Guide: Seville, Best City 2018: https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/cities